Vi skal passe på med Corona, men lad os ikke glemme alkoholen.

Vi skal passe på med Corona, men lad os ikke glemme alkoholen.

 Vi har nu levet med Covid-19-pandemien I godt og vel halvandet år. Jeg kan ikke lade være at tænke på om vi fokuserer så meget på pandemien at vi helt glemmer at der findes mange andre behandlingskrævende sygdomme i vores samfund.

Jeg kom tilfældigt til at sidde og læse noget statistik om alkoholproblemer I Danmark, og selvom man ikke kan sammenligne tallene og statistikkerne en til en kunne ikke lade være at sætte mig ned og skrive den her artikel.
Jeg er blevet meget overrasket over at se, at ifølge tallene for et kommunalt misbrugscenter dør der 6300 mennesker hvert år men årsag man kan relatere til alkohol.

I det halvandet år Der er gået siden pandemiens start og til nu, at der døde cirka 2500 med virusset her i Danmark. Det er naturligvis 2500 for mange.
Med lidt hurtig hovedregning, betyder det at der i samme periode er næsten 10.000 mennesker døde på grund af alkohol, altså 4 gange så mange som på grund af Covid-19.

Jeg ved godt er det sikkert er lige sådan med en lang række andre sygdomme, men lige nu er det altså alkoholproblemerne jeg fokuserer på.

Nu er det Sådan at jeg siger at vi skulle have haft mere fokus på alkoholproblemerne og mindre fokus på Covid-19. Jeg prøver nok nærmere bare at sige her har vi et samfundsproblem som dræber rigtig mange mennesker og som vi af en eller anden grund sjældent taler om.

 

Problemet bliver ikke mindre uden vi gør noget.

Det ser ikke ud til at der lige sådan er nogen bedring på vej! ifølge nye tal fra Sundhedsstyrelsen er der over 800.000 der drikker for meget og næsten 600.000 der drikker så meget at deres forbrug er sundhedsskadeligt. Det er da helt vilde tal.

Samtidig har vores unge mennesker europarekorden i druk.
Det ser ikke ud til at problemer med alkoholmisbrug vil forsvinde i nærmeste fremtid.
Jeg synes det er skræmmende store tal og håber at Der er nogen der vil sætte fokus på det her i nærmeste fremtid.

Jeg er ikke imod alkohol, men kan slet ikke forstå hvordan så mange mennesker i Danmark kan have et alkoholmisbrug uden at det er noget vi taler meget mere om.

Tror vi alle sammen kender en eller to i vores omgangskreds som vi måske synes tager lidt for let på hvor meget de drikker. Måske er det noget vi skal begynde at italesætte mere ligesom vi gør med så mange andre emner omkring sundhed.