Hvilket dyr skal I vælge

Det kan være svært at vælge hvilket dyr, man skal have som kæledyr. De mest populære er hunde og katte, men også andre dyr som gnavere har ofte sin plads i de danske hjem. Dyrene har forskellige egenskaber, og det er lidt forskelligt, hvad man ønsker af kæledyret. Man kan også være blandt dem, der ikke nøjes med at have et kæledyr, men som faktisk har flere både i form af hunde, katte og forskellige gnavere. Læs mere her, hvor du kan blive inspireret til, hvordan de forskellige dyr, kan være en del af familielivet.

Hunden er menneskets bedste ven

Hunden er ofte det populære valg i mange familier. Der er noget ved hunde, der gør dem trofaste på en helt særlig måde. Hunden kommer ofte til at indgå i familielivet på lige fod med de andre familiemedlemmer. Det kan være svært, når hunden går bort, men man har til gengæld haft mange gode år med sit trofaste familiemedlem. Der findes mange forskellige hunderacer, som besidder forskellige egenskaber. Hvis I gerne vil have en hund, som kan godt sammen med andre hunde, kan med fordel købe en fransk bulldog. Det kan være meget relevant at have en hund, der kan godt med andre hunde, hvis man f.eks. har andre i familien, som også har hund. En sød og kærlig fransk bulldog, og dens særlige egenskaber indbefatter blandt andet, at den er mild og humørsyg, og at den bedst trives sammen med kærlige mennesker.

Nogle er bare kattemennesker

Det er meget forskelligt, om man ser sig selv som et hundemenneske eller som et kattemenneske. Nogle kan ikke fordrage katte, da de har et andet væsen end hunde. Der er noget helt særligt ved katte, bl.a. dets blik og stirren, som kan gøre nogle utrygge. Lærer man imidlertid katten og dens signaler at kende, vil man finde ud af, at katte ofte er meget kærlige. Har den først kastet sin kærlighed over ejeren, så vil den i mange sammenhænge være både trofast og loyal. Katte kan bevæge sig frit ind og ud af huset via kattelem, og den vil ofte være der, hvis man er trist en dag. Også ved katte er der mange forskellige racer, som overordnet set giver forskellige personligheds karakteristika hos kattene. Man kan imidlertid også se, at katte kan være noget forskellige uanset racen.

Gnavere de små børnevenlige dyr

Det er blevet meget populært at have gnavere på børneværelset. Gnavere er oplagte, specielt hvis man bor i en lejlighed, hvor det ikke er helt nemt at holde hund eller kat. Derudover har gnavere såsom kanin, hamster og dværghamster den fordel, at de befinder sig i et bur, og derfor mindskes risikoen for at inventar går i stykker ved at have dyret. Man kan ikke på samme måde opnå loyaliteten fra gnavere, men de små dyr kan stadig bringe meget kærlighed og glæde. Det er gode dyr for børn, som kan lære meget af at have ansvaret for de praktiske opgaver omkring dyrene.