Blogging

7 grunde til at begynde at svømme

Uanset hvad dit fitnessniveau er, findes der masser af fordele ved at påtage dig svømning som en del af din træningsrutine. Det har magten til at få dine muskler til at se godt ud og transformerer dig om til en mester i kardio. Og hvis det ikke var nok til at få dig til at gribe fat i dine svømmebukser, hvad enten de er fra https://nysport.dk eller et andet sted, har vi her samlet en liste over de største fordele ved svømning, for så går træningen flydende.

1. Træner hele kroppen

Svømning benytter sig af alle musklerne i kroppen, så uanset om du praktiserer den blide brystsvømning eller hamrer igennem med en butterfly, vil hele din krop blive træning. Desuden vil det at træne i vandet få din krop til at arbejde hårdere. Så 30 minutter i vandet kan modsvare 45 minutters tilsvarende aktivitet på land.

2. Fantastisk for dit generelle velbefindende

Blot 30 minutters svømning tre gange i ugen parallelt med en velovervejet og sund diæt og livsstil, er svømning en af de bedste måder at holde dig fit og sund og generelt vedligeholde et positivt verdenssyn. Gør det med venner, og det bliver kun meget sjovere!

3. Afstresser og afslapper

Uanset om det er arbejdet, der stresser dig ud, eller børnene der ikke er helt artige, eller måske er det bar elivet generelt på nuværende tidspunkt, får vi alle tidspunkter, hvor vi bare har lyst til at skrige. Heldigvis behøver det ikke at gå så voldsomt til, for svømning kan med fordel opfylde den funktion. At svømme regelmæssigt kan nedsætte stressniveauet, reducere angst og depression og forbedrer din døgnrytme. At føle disse mentale fordele ved svømning tager kun en let og hurtig svømmetur. Intet behov for at tordne igennem vandet.

4. Brænder kalorier

Svømning er en af de mest effektive måder at brænde kalorier på. En blid svømmetur kan brænde over 200 kalorier på blot en halv time, hvilket er mere end det dobbelte af en typisk gåtur. Forestil dig så hvor mange kalorier, du kunne brænde via en svømmetur i højt tempo. Den chokoladebar kan forsvinde langt hurtigere end hvis du tog dig en løbe- eller cykeltur.

5. Nedsætter risikoen for flere forskellige sygdomme

Ligesådan som det er en fremragende form for kardiovaskulær motion, kan svømning i blot 30 minutter om ugen hjælpe med at værne mod hjertesygdomme, slagtilfælde og type-2 diabetes.

6. Støtter kroppen

Vand udgør op mod 90 procent af kroppens vægt. Så hvis du forvrider en ankel ved mandagens fodboldspil eller har en kronisk skade eller sygdom, kan svømning være en fantastisk måde at holde dig i gang på uden at overanstrenge specifikke punkter på kroppen.

7. Motioner uden at svede!

Hvis det at svede er noget af det, der afholder dig fra andre former for motion, fortvivl ej. Som svømmer vil du aldrig føle dig svedig, uanset hvor hårdt du arbejder, får vandet omkring dig vil konstant køle dig ned.