Opdag fordelene ved solbriller med polariseret glas

I Danmark er det officielt sommer når kalenderen viser juni, juli og august. Dette er for mange den bedste tid på året, hvor man er ude hele tiden og rigtig kan hygge sig i solen med venner og familie.

Og det er også skønt så længe man passer på sine øjne, og beskytter dem mod solens skarpe stråler. Her er brugen af solbriller naturligvis oplagt, hvilket mange også benytter sig af. Det er dog muligt at gøre endnu mere for at tage sig godt af sine øjne – man kan nemlig bruge solbriller, som har polariseret glas.

Solbriller med polariseret brilleglas, gør at noget af sollyset bortfiltreres, dette har den virkning at de skadelige stråler fra solen ikke trænger igennem glasset og ind i øjnene.

 

Solbriller – ikke kun om sommeren

Brugen af solbriller anbefales også i på andre tidspunkter end om sommeren, og i andre situationer end når man daser på stranden i solen.

Solbriller med polariseret glas kan nemlig også med fordel anvendes i situationer, hvor man har brug for at der er en højere kontrast i sit udsyn, og har brug for at kunne adskille ting og objekter mere klart og distinkt.

Billigbrillen.dk er en dansk webshop, som er eksperter i både herresolbriller, såvel som smarte og moderne damesolbriller – alle med polariseret glas.

 

Gode og anvendelige fordele

Fordelen ved at bruge solbriller, der er udstyret med polariseret glas, er at man bedre kan skelne objekter fra hinanden, som ikke har distinkte overgange, såsom skyer, vand med mere. Desuden kan de med fordel bruges når man har brug for større sigtbarhed.

Sådanne situationer kan fx være:

  • Ved bilkørsel især i mørke
  • Når man fisker og får refleksioner fra vandet i øjnene
  • Når man styrer et fly, så man ikke får solen i øjnene og bedre kan skelne objekter
  • Ved sejlads

Særligt i situationer, hvor man styrer et eller andet fartøj – det være sig en bil, cykel, fly, båd osv., er solbriller med polariseret glas særligt praktiske pga. brillernes evne til at øge kontraster mellem ting. Dette er også med til at øge sikkerheden, når man styrer et fartøj, bil, skib og så videre.

Solbriller med polariseret glas så dagens lys for første gang i 1930’erne. Dengang var de så dyre at det ikke var alle og enhver, der havde råd til dem. Derfor var det primært piloter, der brugte dem, fordi de polariserede glas havde nogle praktiske egenskaber, som kom piloterne til gode. På denne måde fik de karakteristiske briller tilnavnet ”Pilot”-solbriller.