Lad dig ikke begrænse af Heksekud

Hekseskud  – hvad er det

 

Hekseskud eller på tysk Hexenshcuss – gammel tale måde for den voldsomme smerter som kan ramme en person uden varsel. Tidligere mente man at heksen havde skudt én og deraf udtrykke hekseskud.

I dag bruger vi udtrykket på lige fod med hold i ryggen og nerve i klemme. De er dog alle det man kalder beskrivende udtryk og derfor ikke forklarende for årsagen til folks rygsmerter.

Rygsmerter er i dag et stort samfundsmæssigt problem. Ca halvdelen af den voksne befolkning angiver at have haft smerter og gener i ryggen inden for de sidste 2 uger og op mod 900.000 personer menes at leve med lændesmerter i en eller anden grad. Det behøver dog ikke at være sådan

 

Hvorfor for jeg Hekseskud?

 

Da der ingen præcis definition er af Hekseskud er det også svært at redegøre for hvor mange som lider af det. Men man mener at op med 1/3 del af danskerne har haft hekseskud i en eller anden grad inden for bare det sidste år.

Ofte kommer hekseskuddet uden forvarsel og som lyn fra en klar himmel. Ofte er personen som for hekseskud delvist fikseret i sin bevægelighed og kan ofte føle sig låst i en dum stilling. Undertiden er det forbundet med jagende smerter ved selv små bevægelser – ”nerve i klemme”. Heldigvis kommer nerven ikke i klemme selvom dette måtte føles sådan.

Ofte er det bare en simpel bevægelse som udløser tilstanden og deraf nok myten om heksen som rammer en med sit skud.

Smerter kan for mange være yderst smertefuld mens den pågår og begrænse os i livskvalitet ligesom daglig aktivitet. Mange tvinges til kortere sygemelding fra job pga smerterne. Det er derfor vigtigt at få hurtigt hjælp til at komme af med dine smerter således at du kan komme tilbage til normal hverdag igen uden smerter og gener. Få hjælp til dine gener idag – book tid hos din Kiropraktor