Hvorfor er julen så hyggelig?

Julen er for mange indbegrebet af hygge. Hygge er jo et meget dansk begreb, og hvis man vil forstå betydningen af hygge, kan man bare tænke på Danmark i juletiden. Det er her, der sker mange hyggelige ting – og typisk de samme hvert eneste år. Du kan læse om nogle af de ting, der gør julen så hyggelig, herunder.

Vi er gode til at være sammen med dem vi er tætte på

I julen er vi gode til at prioritere hinanden ekstra meget. Vi bliver nærmest opmærksomme på, at vi skal huske at have det dejligt og hygge, mens det er jul og december. Det er derfor måneden, hvor flere end nogensinde husker at laver aftaler. Det kan være, at det er en tur på julemarked eller andet, der relaterer sig til julen. Pointen er i hvert fald, at det er det, at vi er gode til at være ekstra meget sammen, der for mange gør julen super hyggelig.

Vi holder dejlige traditioner i livet

Julen betyder traditioner, og traditionerne forbinder vi med noget trygt og rart og hyggeligt. Når vi derfor bruger en hel måned på at dyrke traditionerne, indhyller vi altså os selv i de hyggelige traditioner. Mange af dem sker helt automatisk, fordi det ganske enkelt er noget, der hører julen til – helt som det for de fleste skal og bør være.

Julen er indbegrebet af lys i mørket og varme i kulden

I juletiden sætter vi en masse lys op udenfor i mørket. Det giver mening, for december er en af årets mørkeste måneder. Når alt bliver lyst op af alverdens forskellige lyskæder og figurer, skaber det en hyggelig stemning, når vi bevæger os rundt udenfor. Man får nærmest lyst til at gå en daglig aftentur i mørket for at nyde de mange julelys. En julesweater holder os varm, og alene at iføre sig sådan en, kan være hyggeligt.

Vi glæder hinanden med gaver og overraskelser

Og så er julen naturligvis også gavernes tid. Det er her, vi giver hinanden gaver for at glæde hinanden og overraske hinanden. Vi får måske mange ønsker, hvor der er sat X ved forskellige ting i butikkerne. Der er noget hyggeligt ved at samles for at glæde hinanden, og denne hygge er det, de fleste mennesker rundt omkring i de danske hjem dyrker, når de på juleaftensdag giver hinanden gaver og pakker gaver op. Den hyggelige stemning ved at være sammen og sprede glæde hos hinanden, og dele en masse oplevelser af at pakke ud i selskab med hinanden, er for mange trygt og godt og indbegrebet af hygge.