Blogging

Hvordan infrarøde saunaer hjalp med at overvinde min angst

Hvad siger medicin om infrarøde saunatæpper, der behandler stress og angst?

Harvard Medical School’s Department of Psychiatry publicerede forskning i 2009, der havde til formål at besvare spørgsmålet om, hvorvidt en patients psykologiske status kunne forbedres med nær-infrarødt lysbehandling, som er bemærkelsesværdigt lig de tilstande, du finder i en sauna.

 

Disse forskere ønskede også at plotte forholdet mellem behandlingen og de psykologiske forbedringer, kortlægge den øgede blodgennemstrømning til forsiden af ​​hjernen og sikre sig, at der ikke var nogen bivirkninger i processen.

 

Deres resultater var overvældende. Af de ti patienter, der deltog i undersøgelsen, bemærkede forfatterne efter en periode på to uger, at patienterne havde “oplevet meget signifikante reduktioner i både HAM-D (depression) og HAM-A (angst) score efter behandling, med de største reduktioner sker efter 2 uger.” Seks ud af de ti patienter så deres niveau af målt depression falde, mens syv ud af ti oplevede deres angstniveau falde. Disse tal fik forfatterne til at skrive i deres konklusion, at behandlingen “kan have nytte til behandling af depression og andre psykiatriske lidelser”, mens de bemærkede, at “vi ikke observerede nogen bivirkninger.”

 

Disse resultater var grundlaget for en randomiseret undersøgelse af effektiviteten af ​​fjerninfrarøde stråler, der stimulerer serotoninproduktion og MDA-niveauer hos deprimerede og søvnløse patienter. Forskere designede et eksperiment, der brugte 70 patienter med klinisk depression og søvnforstyrrelser ved at bruge fjerninfrarøde stråler (FIR) til at teste eventuelle ændringer i serotoninniveauet.

 

Forfattere af dette forsøg skrev, at “serotonin steg og MDA faldt efter introduktionen af ​​FIR,” og tilføjede, at “disse observationer indikerer, at serotoninvejen er involveret i den patofysiologiske mekanisme, der er ansvarlig for de skadelige virkninger af MDA på deprimerede patienter med søvnløshed.”

 

Vi kan altså se, at der er en legitim – og voksende – mængde af medicinske beviser, der korrelerer de fysiologiske fordele ved teknologien i centrum af vores infrarøde saunaer, som oversættes til reduktion af stress, angst og psykiske sygdomme, der stammer fra samme kilde.

 

Sænker infrarøde saunatæpper dine kortisolniveauer?

Som vi opdagede tidligere i dette stykke, er Cortisol et hormon, der frigives af vores krop i tider med stress, hvilket giver os et ekstra boost af energi og endda koncentration til at navigere i potentielt farlige situationer. Overeksponering af kortisol, ellers kendt som stresshormonet, kan dog vise sig at være problematisk for helbredet.

 

Du vil derfor være glad for at vide, at det at bruge tid i et infrarødt saunatæpper faktisk kan hjælpe med at reducere dine kortisolniveauer. Dette skyldes en række relativt simple faktorer, hvoraf den første involverer øget blodgennemstrømning af iltrigt blod til hjernen, der hjælper med at give en mere stabil form for homeostase, der kan reducere kortisolniveauet.

 

For det andet kan den simple handling af en wellness-rutine, som at bruge tid i en sauna, give tilstrækkelig afslapning til, at brugerne kan komme ind i en næsten meditativ tilstand, som hjælper med at omfokusere sindet og eliminere trivielle kilder til stress. Infrarøde saunatæpper kan fås her hos NordicHigh som er den danske markedsleder.