Hvilken hund skal du have?

Der er stor forskel på, hvilken hund, man vælger, når man skal udvide familien med menneskets bedste ven. For lige så vel som mennesker rummer forskellige personligheder, gør hunde det også. 

Opdragelsen på hvalpestadiet

Har du overvejet at få en Staffordshire bull terrier? Det gode ved denne race er dens store vedholdenhed samt godmodighed. Hvis man først formår at nå til bunds med opdragelsen, vil man stå tilbage med en hund, der besidder mange gode egenskaber. Dog kan det også gå den anden vej, for en hund som den kræver enormt meget opmærksomhed som hvalp. Hvis dette ikke bliver opfyldt, kan stædigheden godt gå hen og tage over som voksen. Dette vil b.la. Også kunne mærkes på dens måde at socialisere sig med andre hunde, men dette aspekt er også blot noget, hunden skal vænnes til helt fra hvalpestadiet. Nogle hunde kræver bare mere arbejde end andre, fordi de rummer nogle personlighedstræk, der skal holdes nede eller i hvert fald læres at håndtere. Det er derfor afgørende for oplevelsen, man får som hundeejer, hvilken hund, man vælger at danne makkerpar med.

Du kan læse mere om opdragelsen på Staffordshire-bull-terrier.dk.

Er tiden inde?

Nu er det slået fast, at en staffordshire bull terrier kræver en del opmærksomhed, men du vil måske stadig gerne tage udfordringen op og købe netop denne race. Inden du tager beslutningen, er det vigtigt at bruge tiden fornuftigt til grundige overvejelser. I og med, at denne race kræver en endnu større opmærksomhed, kræver det også, at man som ejer, har tiden til at kunne indfri den. Hvis man arbejder størstedelen af ugen og der ingen andre er derhjemme til at tage sig af opgaven, når man er fraværende, ville det blive en udfordring at holde opdragelsen vedlige, og så er det nok bare ikke nu, man skal gå ud og investere i en hund. Det er enormt vigtigt, at man har tid og energi til at varetage opgaven, for ellers kommer hunden ikke til at trives. Og selvom det “bare” er en hund, skal man ikke underkende et værdifuldt liv, hvis behov, man skal tage seriøst.