Hvad er ApS og hvordan opretter man det?

Der er mange termer i forbindelse med virksomheder, og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Måske du har hørt om både ApS og A/S? Og hvad er så egentlig forskellen på ApS og A/S? Der opstår lige pludselig mange ubesvarede spørgsmål, men lige her kan du få svar på det overordnede vedrørende ApS. Eksempelvis opret ApS sådan, hvis det er det, du har brug for hjælp til.

Hvad er ApS?

ApS står kort fortalt for anpartsselskab. Det vil sige, at det er en selskabsform for virksomheder, som du kan vælge til, når du vil starte en virksomhed op. Langt de fleste vælger at oprette deres virksomhed som ApS, fordi der faktisk er en masse goder forbundet ved netop denne selskabsform. Opret ApS, så du kan blive stemplet som en reel og ansvarlig virksomhed. På den vis får det din virksomhed til at fremstå mere pålidelig. En helt anden ting er, at der også er skattemæssige fordele knyttet til oprettelse af ApS. Nedenfor kan du læse om, hvordan du opretter ApS.

Opret ApS sådan

Når du opretter ApS, skal du mindst indskyde 40.000 kr. i det, der hedder selskabskapital. Selskabskapitalen skal derefter godkendes. Derudover skal du også have udarbejdet et såkaldt stiftelsesdokument, nogle vedtægter samt en ejerbog. Alle disse ting vil Erhvervsstyrelsen godkende, før du kan få din virksomhed registreret som ApS. Alt disse ting kan være svære at finde hoved og hale i, og derfor kan du med fordel få hjælp af en advokat, som er specialiseret i netop ApS, eller selskabsformer generelt. Der er masser af ting, som advokaten er ekspert i. Advokaten kan hjælpe dig, give rådgivning og udarbejde forskellige dokumenter, osv. Advokaten kan hjælpe med:

  • Oprettelse af ApS og CVR-nummer
  • Stiftelsesdokument
  • Vedtægter
  • Ejerbog
  • Registrering ved Erhvervsstyrelsen
  • Kapitalgodkendelse
  • Juridisk rådgivning

Hvad så når min virksomhed er oprettet som ApS?

Når du har fået oprettet din virksomhed som ApS, skal du naturligvis følge lovgivningen, som påbyder dig at gøre nogle bestemte ting i forbindelse med driften af din virksomhed. Du bør sætte dig grundigt ind i det selv, men et par af tingene kunne være følgende:

  • Der skal undervejs laves regnskab ud fra en specifik lovgivning på området.
  • Du skal huske at lave en årsrapport, som årligt videresendes til Erhvervsstyrelsen.
  • Dit selskab bliver yderligere pålagt revisionspligt.

Disse ting skal blot sørge for, at det går dit selskab godt.

Brug en advokat 

Du kan sagtens oprette din virksomhed som ApS både med og uden en advokat. Hvis du vælger at gøre dette uden hjælp fra en advokat, er du ikke sikret at kunne få adgang til eksempelvis rådgivning. Langt de fleste vælger altså at involvere en advokat i forløbet, og det er med god grund. Du får næsten med garanti et langt bedre forløb, og du er samtidigt sikret, at alt er udarbejdet korrekt. Så opstår der ikke pludselig problemer i processen. Derudover er det bare meget tidskrævende at stå for alle disse ting helt selv, hvis du ikke ved ret meget om det.