Årsager til parterapi

Årsager til parterapi

Der kan være mange gode årsager til at overveje om man skal gå i noget parterapi. F.eks har nogle brug for at stykke forebyggende arbejde, fordi de gerne vil forhindre at de konflikter, som er startet ikke bryder ud i noget, der er værre, og derfor har en oprigtig længsel om at fremtidssikre deres ret skrøbelige par relation. Og måske oveni købet komme tættere på hinanden med kontakt og synkronitet.

Der er også andre par, som bare mærker at der virkelig er et behov for noget grundig parterapi efter lang tids trælse kampe, hvor de nu er kommet til et punkt, hvor der nu skal ske noget alvorligt, fordi der er seriøse overvejelser om at gå hver for sig.

Når parforholdet er gået i ged, oplever vi de samme konfliktmønstre gentagende gange. Som en film, der bare kører på repeat. Et meget rammende billede på, hvor urokkelige kræfter bestemmer over os i parforholdsdynamikker, som beskriver hvordan vi er faret vild. Især hvis konflikterne bare virker helt fastlåste. Så må vi kaste håndklædet i ringen gøre noget nyt, for at opnå forandring vi længes efter.

Når I går i parterapi, får I som par et trygt rum, hvor I kan tale sammen på måder der kan skabe en sund dynamik. Det er helt normalt at bølgerne kan gå højt i parforholdet, men det skal være uden at bliver for såret og krænket, for ellers kan I ikke rode jer ud af den fastlåste situation. Det kan parterapi heldigvis hjælpe med. I kan få sagt alt det, I har på hjerte, og alt efter hvor konfliktfyldt der er i mellem jer, hvor I samtidig ved at rummet er trygt.

Ordet konflikt kan for mange være et meget negativt ladet ord. Egentlig handler det bare om, I vil noget forskelligt. Så det behøver ikke være så skræmmende endda.