Da madkassen blev smart

Madkasserne har været igennem en rivende udvikling. Før i tiden var det en tindåse med alle madderne sirligt pakket ind i madpapir. Senere kom plastikken så til, hvilket betød madkasser i et væld af farver og former – og gerne med barnets yndlingsfigurer udenpå.

Googler man i dag ”madkasser børn”, dukker der flere madkasser op end nogensinde, med alle mulige spændende funktioner, som gør madpakkekonceptet sjovt for både børn og forældre. Men hvilken madkasse skal du så vælge, hvis du vil lave den bedste madpakke? Læs med her.

Hold maden kold

En god idé er at sørge for et køleelement til madkassen. For er vi helt ærligt ikke kommet videre end stuetempererede leverpostejsmadder? Ikke kun smagen og fornemmelsen bliver bedre – du sikrer endda også at der er færre bakterier i maden, hvis du holder den kold.

Et køleelement til madkassen kan enten købes i en sampak med madkassen, men kan også købes separat. Se eventuelt kategorien ”madkasser børn”, for at finde lige den, der passer til dig.

Madkasser til børn er i det hele taget blevet smartere end nogensinde før, og den simple, praktiske funktion, der sørger for, at maden ikke bliver mast i tasken, er for længst overhalet af køleelementer, flere rum og flotte farver.

Udnyt madkasserne optimalt

Får dit barn den smarteste madkasse med på hele skolen, så sørg for at indholdet ikke skuffer. Der er adskillige rum i en madkasse af en grund – variation. To rugbrødsmadder og en pakke rosiner hører halvfemserne til, så det er med at tænke kreativt.

Rester fra gårsdagens aftensmad kan eventuelt fylde det første rum. Næste rum kan så være tilbehør i form af en lille dip, lidt ekstra grøntsager eller nødder til at drysse over. Et lille sødt element kan så gemme sig i næste rum – lad eventuelt institutionens sukkerpolitik afgøre hvad det skal være.