Brug stockfotos til din blog, webshop mm.

Hvis man på den ene eller anden måde er synlig på nettet fx med en virksomheds hjemmeside, en webshop eller en privat blog, så får man på et eller andet tidspunkt brug for diverse fotos.

Er det en webshop, man har, kunne det være fotos af alle sine produkter, er det er virksomhedswebsite, kunne det være fotos, der kan skabe en vis stemning på websitet, og hvis det er en blog, kunne der være tale om billeder, der understøtter bloggen. Fx hvis det er en blog, der handler om mad, så skal der bruges flotte billeder af forskellige retter og så videre, eller er det en rejseblog, skal der bruges fotos af forskellige seværdigheder rundt omkring i verden.

Fotos er én af de mest effektive måder til at kommunikere et budskab og ikke at forglemme til at fange folks opmærksomhed på.

Billeder er langt hurtigere at tolke for den menneskelige hjerne end ren tekst er. Grunden til dette skal findes i den menneskelige hjernes evolutionære udvikling.

 

Hvad karakteriser et “stockfoto”?

Betegnelsen “stockfotos” dækker over billeder, som man kan få adgang til på en online tjeneste, hvor man på en nem og hurtig måde kan finde fotos af hvad end, man måtte have brug for.

Selvom man i dag kan tage ganske fine billeder i udmærket kvalitet med en mobiltelefon, kan billeder, som man selv tager på ingen måder sammenlignes med billeder, der er taget af en professionel fotograf. Der er en verden til forskel, da en fotograf selvklart ved hvad der skal til for at et billede bliver godt. Det handler om perspektiv, vinkler, fokus, lyssætning med mere. En masse ting, der gør at et billede taget af en fotograf, gør det til et professionelt billede.

Står man og skal bruge stockbilleder i høj kvalitet til det ene eller andet projekt, kan den danske stockfoto tjeneste Pepbercorn.dk anbefales. Den indeholder udelukkende professionelle billeder i høj kvalitet, som alle er taget af fotografer med mange års erfaring.

På Pepbercorn.dk er alle stockfotos delt op i relevante kategorier, for at gøre det så let som muligt for brugerne at finde frem til fotos, der passer til deres specifikke formål.

IKKE en god idé at bruge billeder, man finder på nettet

Rigtig mange, der står og skal bruge fotos online, går typisk på Google og finder diverse billeder der, som de så lægger på deres hjemmeside, blog og så videre.

Dette kan dog på INGEN måde anbefales, da man ikke vide om de billeder, man finder og efterfølgende anvender på sin hjemmeside, er beskyttet af ophavsrettigheder.

Og gør man brug af billeder online, som man ikke har brugerrettigheder til, så kan man risikere at skulle betale en bøde for at have brugt billederne uden tilladelse fra ophavsmanden.

Så hvis man vil undgå en bøde, er det sikrest at gøre brug af stockfotos. På den måde, kan man nemlig være 100% sikker på at de fotos, man bruger online, ikke er beskyttet af ophavsrettigheder. Og derfor kan man frit benytte dem som man vil – uden at skulle bekymre sig om at få en bøde.