Sådan klæder du baby på til lur i barnevognen

Man vil som nybagt forælder gerne gøre det bedste for sit barn. Mange mennesker har mange meninger, så det kan være svært at navigere i den nye verden som forældre til et spædbarn. I Danmark har vi som det eneste land en tradition for, at små børn sover udenfor i barnevognen, når de sover til lur. Dette bygger på en teori om, at frisk luft er sundt. Til gengæld er det danske vejr ikke altid det mest ideelle for de små, med de meget omskiftelige og til tider kølige vejrforhold. I denne artikel vil vi beskrive, hvordan du passer bedst muligt på baby og klæder baby mest praktisk på, når luren foregår udenfor.

Joha ulddragt virker temperaturregulerende

Mange bruger en Joha ulddragt.  Dette er ikke kun fordi, at mærket er kendt for god kvalitet og komfort, men i mindst lige så høj grad fordi, at en Joha ulddragt har særlige egenskaber. Uld er et fantastisk naturmateriale. Det virker svalende, når temperaturen omkring bliver høj, hvorimod det holder på varmen, når der bliver koldt udenfor. Netop denne temperaturregulering er ekstrem vigtig for de små. Dette er nemlig et af de områder, som for mange babyers vedkommende ikke er helt finpudset, når de kommer til verden. De kan med andre ord ikke altid selv regulere sin kropstemperatur.

Vælger du en dragt af syntetisk materiale, kan du risikere at barnet enten fryser, eller at det får det alt for varmt. Det skal først og fremmest understreges, at for meget varme kan være farligt for det lille barn. Når barnet overopheder i dragten, bliver det klamt og fugtigt. Denne fugt kan hurtigt resultere i ekstrem nedkøling. Alt dette kan du komme udenom ved eksempelvis at vælge en Joha Ulddragt.

Blød ulddragt med silke og i flotte farver

Måske du forbinder en ulddragt med en grov, grå dragt, der klør som bare pokker. Dette var ofte kendetegnet ved uld førhen. De tekstiler, som man kan købe nu om dage er forarbejdet og behandlet således, at de ikke klør. Du skal derfor ikke være bange for, at dit barns sensitive hud bliver negativt påvirket af en Joha ulddragt.

Du kan få en Joha ulddragt i masser af flotte farver. De findes både som simple, stilistiske modeller og som prangende dragter med flotte farver eller figurer. En af de store fordele ved en Joha ulddragt er, at den ikke udelukkende består af uld. Den er også designet i silke, som tilføjer en blød tekstur til stoffet.

Særlige forbehold ved vask af Joha Ulddragt

Hvis du anskaffer dig en Joha ulddragt, eller andet tekstil af uld, så vær opmærksom på, at det ikke kan tåle det almindelige vaskeprogram på 40 grader. Uld tåler kun lave temperaturer. Det bedste er, hvis din vaskemaskine har et specielt uldprogram. Vær ligeledes opmærksom på, at der findes et særligt vaskemiddel til tekstil af uld, og så må det naturligvis ikke komme i tørretumbleren. En ulddragt er helt sikkert et af de bedste køb, du kan foretage dig til din baby.