Hold dig opdateret

Der findes mange steder man kan få sine nyheder fra. Mulighederne bliver kun flere efterhånden som tiden går, og sammen med den store frihed, kommer de svære valg om hvor du skal få din nyheder fra – hvad med at prøve nyhedshelten.dk? Her kan du læse om forskellige nyhedskanaler, og hvor det er godt at få sin viden fra. På den måde kan du få et bedre overblik, og få styr på hvad du vil læse om eller se på.

Konventionelle kanaler

Er du klar til at få dagens nyhed, er DR nyheder et godt sted at starte. Det er ikke forfærdeligt lange artikler du kan læse her, men de har de vigtigste pointer med. Du kan altså få nyheder der kan tale til dig, men som ikke overvælder nogen.
DR er også vigtig at få nyheder fra, fordi det er et statsejet medie. Det betyder at de helt forsøger at udgå at have en holdning.

Derfor kommer du til at se nyheder der ikke er farvet af en politisk overbevisning. Det er enormt smart, fordi det betyder at du ikke behøver fem forskellige vinkler for at finde ud af hvad dagens nyhed egentlig handler om. Det gør til gengæld også at de nyheder man får nogle gange er så neutrale at man ikke altid får hele historien med.

Det er fx sjældnere at man får mange begivenheders baghistorier, fordi det er svært at fortælle dem på en neutral måde.

Derfor kan det også være en god ide at undersøge andre medier, som går mere i dybden med nyhederne.

Store etablerede medier

En nyhed kan aldrig blive helt neutral. Derfor er der mange medier der heller ikke forstår hvorfor man skal prøve. Traditionelt i Danmark har vi haft aviser der hører til de forskellige partier.

Derfor er mange aviser der har et bestemt standpunkt, og som ikke lægger skjul på det. Til gengæld er historierne tit mere gennemarbejdede, og har meget mere indhold. Derfor er der meget mere viden, som du kan få ud af dem.

Til gengæld er de informationer du får tit nogen der har meget med avisens eget standpunkt at gøre, så det kan være en god ide at tage den skridtet længere og holde to aviser. På den måde kan du komme til at se sagerne fra forskellige vinkler, så du kan danne dig et overblik over argumenter for og imod forskellige sager.

Lad være med at få dagens nyhed fra Facebook

Når det kommer til at se nyheder, er vi mange der får dem gennem Facebook. Der er virkelig også meget info at hente på internettet, men Facebook er altid en dårlig nyhedskilde.

Facebook har algoritmer er sorterer nyheder til dig. Det betyder at der ikke er noget der som du ikke har lyst til at se. Når det kommer til nyheder er det en god ide også at læse noget man ikke er enig i, men på Facebook bliver du ikke engang præsenteret for andre holdninger end din egen.