Festen til gæsten – sådan har du din gæst i centrum under planlægningen

Der kan være stor forskel på, hvordan man oplever en fest. For nogle er der stærke minder omkring en helt særlig fest, som står soleklart i deres hukommelse. Det er sådan en fest, hvor alting går op i en højere enhed, og man føler sig i et flow hele tiden.

Sådanne fester opstår nogle gange helt af sig selv – men det er nu alligevel bedste, hvis du som vært forsøger at planlægge, så du har alle forudsætninger for at skabe sådan en ramme.

Sørg for mad og drikke

Hvis du gerne vil have, at dine gæster er veltilpasse, så må du sørge for lidt forplejning. Der kan være stor forskel på, hvad gæsterne forventer, afhængigt af festens tidspunkt. Er der tale om en begivenhed, der løber fra f.eks. middag til ud på aftenen, er det forventet, at der er mad undervejs til festen. De formelle begivenheder kræver typisk en form for servering, mens de mere uformelle – som f.eks. en udendørs sommerfest – kan klare sig med et hyggeligt grillarrangement.

Er festen planlagt til efter aftensmaden, er der ikke de samme forventninger om mad. Derfor kan det alligevel stadig være en god ide at have planlagt snack og måske lidt natmad i form af sandwiches eller lignende, så gæsterne ikke går rundt med knurrende maver.

Drikkevarer er altid et must for den gode fest. Sørg derfor for masser af vand, sodavand samt alkohol. Ideelt set er der ’fri bar’, så gæsterne ikke føler sig begrænsede. Det fleste har alligevel pli til ikke at hamstre.

Sørg for live musik eller et band

Hvis den gode stemning virkelig skal frem, kan det være en god idé med et live band til fest. Live musik skaber en ramme og et øjeblik, som gæsterne er fælles om. Det giver en særlig god energi.

Fordelen ved at alsidigt live band er desuden, at gæsterne kan ønske de sange, som giver dem god energi. Det spreder sig og sikrer højt humør!

Sørg for de rette mennesker

En god fest har naturligvis gode gæster. Og hvis du gerne vil have dine bedste venner og mest kendte festaber med, må du hellere invitere i god tid. På den måde kan de sætte kryds i kalenderen – og du slipper for afbud.