Blogging

Massage i hjemmet vs. massage hos en klinik

Der er mange grunde til at få en massage. Uanset om du ønsker at slappe af, lindre smerter eller øge din fleksibilitet, er der mange fordele ved at få en god massage. Men hvor skal du gå hen for at få en? Massage i hjemmet eller på en klinik? Det giver vi dig svar på i det følgende.

Hvad er forskellen?

Der er en række forskelle, når det kommer til følgende parametre: teknik, pres og anvendelsesformål

Teknik

Den største forskel mellem de to er, at massage på en klinik normalt udføres ved hjælp af maskiner. Det betyder, at terapeuten kan bruge forskellige teknikker til at målrette bestemte områder på din krop. En klinik kan f.eks. bruge et avanceret dybdegående massageapparat til at løsne op for knuder i dine muskler. I hjemmet har massøren typisk kun sine hænder til rådighed og har ikke mulighed for at tage det omfattende udstyr og tilbehør med.

Pres

Det er også forskelligt, hvilket tryk der anvendes under en massage i hjemmet vs. en massage på en klinik. Massageterapeuter, der arbejder på klinikker, er ofte nødt til at lægge mere pres for at få fjernet knuder og spændinger i dine muskler. Dette kan være ret ubehageligt for nogle mennesker. Hvis du er en person, der ikke bryder dig om meget tryk, kan en massage derhjemme være en bedre mulighed for dig.

Anvendelsesformål

Endelig er der også forskel på anvendelsen af massage i de to situationer. På en klinik anvendes massage ofte som en del af en fysioterapiplan. Det betyder, at terapeuten vil arbejde sammen med dig for at lindre smerter og forbedre din bevægelighed. Massage i hjemmet er generelt mere afslappende og er normalt ikke fokuseret på et specifikt mål. Det er som regelt til ren fornøjelse.

Hvilken en af de to skal du vælge?

Svaret på dette spørgsmål afhænger af, hvad du søger i en massage. Hvis du ønsker en mere terapeutisk oplevelse, så er en klinik det rette sted for dig. Hvis du bare ønsker ren afslapning, er en massage i hjemmet måske det rette valg.

Når du skal vælge mellem en massage i hjemmet kan du med fordel besøge www.massage-valg.dk, som har et landsdækkende netværk af massører.